header banner
Default

Politiet undersøger nu sagen, efter at hestene blev mishandlet og måtte aflives


Søndag blev der flaget på halv i Holbæk Rideklub.

Klubben havde ellers set frem til at hejse flaget til tops her i weekenden til et tredages stævne for fjordheste.

Men natten til fredag, inden stævnet, blev en hest fundet mishandlet. Dyrlægen kom ud til rideskolen for at tilse hesten, og fredag morgen blev hesten aflivet.

quote Vi hæfter os ved, at dyrlægen har vurderet, at skaderne har været så omfattende, at hesten skulle aflives

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder fra Midt- og Vestsjællands Politi

Holbæk Rideklub oplyste selv på Facebook:

Vi har haft besøg natten til fredag, i den sammenhæng er der blevet forvoldt skade på en af vores opstaldede heste. Disse skader gjorde, at hesten måtte aflives fredag morgen.

Hesten skal obduceres

VIDEO: Løbsk hest aflivet: Blev ramt af bil
localeyesDK

Hoppen Carli er ejet af Stina Myrholm fra Kirke Sonnerup og var opstaldet i Holbæk Rideklub. På Facebook skriver hun i et opslag, at det er hendes hest, og at politiet nu arbejder hårdt og tager sagen seriøst.

- Der kom helt naturligt en dyrlæge derud, som har tilset hesten, og så bliver vi naturligvis underrettet, når der er mistanke om, at nogen har påført den hest nogle skader, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet er endnu ikke kommet nærmere, hvem der har påført hesten skader:

- Hvad motivet er, ved vi selvfølgelig ikke endnu, da vi ikke ved, hvem gerningsmanden eller -kvinden er, siger Martin Bjerregaard.

quote Hesten skal obduceres nærmere, og så må vi lige se, om der er nogle oplysninger, der peger på, hvem der har gjort det

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder fra Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet kigger dog på sagen med stor alvor.

- Vi hæfter os ved, at dyrlægen har vurderet, at skaderne har været så omfattende, at hesten skulle aflives. De seneste oplysninger er også, at hesten skal obduceres nærmere, og så må vi lige se, om der er nogle oplysninger, der peger på, hvem der har gjort det, og hvornår det kunne være sket.

Har hyret vagter til at holde øje om natten

VIDEO: ulveunge spiser død hest reepark
Stig Hansen

Hesten er kørt til Landbrughøjskolen til obduktion, hvor den skal undersøges nærmere, og politiet afventer nu svar på obduktionen.

- Sagen er overdraget til vores dyreværnsafdeling, som står for den efterfølgende efterforskning i sagen her for at finde frem til, hvem der står bag det her. Den foreløbige udmelding er, at det ikke er skader, som hesten selv kan have pådraget sig. Så det er nogen, der har villet den ondt, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

På Facebook skriver Holbæk Rideklub:

Der skal lyde en stor ros til Holbæk Politi som gør en kæmpe indsats for at finde vores "gæst". Men det er vigtigt, vi giver politiet ro til at arbejde. Derfor bliver der ikke meldt mere ud, før politiet er færdig med deres efterforskning.

Læs også

Kanonslag ved ridecenter skræmmer heste - rytter i voldsomme smerter efter fald

Læs også

Kanonslag ved ridecenter skræmmer heste - rytter i voldsomme smerter efter fald

Indtil politiet har fundet den pågældende gerningsmand, har rideklubben valgt at indsætte vagter i området for at holde øje med hestene.

Vi er alle i HOL meget berørte over situationen, så der er hyret vagter til at holde øje om natten i den kommende periode. Mens vi arbejder på højtryk for at få installeret mere overvågning over stedet, skriver Holbæk Rideklub på Facebook.

Politiet søger vidner

VIDEO: Styrt til ridning / crashes at riding school
Lars Tengstedt

Politiet hører meget gerne fra borgere eller lokale beboere fra området, der har et tip, der gør, at de kan målrette efterforskningen.

- Er der nogen, der har en mistanke om, hvem der kan stå bag en skamfering af en hest, er vi modtagelige for diverse tip, siger Martin Bjerregaard.

- Vi har selvfølgelig en snak med rideklubben om hele hændelsen, og om de måske har kendskab til nogen, der kunne være sure på rideskolen eller dyrene som sådan.

Har du oplysninger i sagen, eller har du set eller hørt noget, kan du kontakte politiet på 1-1-4.

TV2 ØST har forsøgt at få en kommentar fra Holbæk Rideklub, der ikke ønsker at udtale sig. Ligeledes har det mandag morgen ikke været muligt at få kontakt til hestens ejer Stine Myrholm.

Sources


Article information

Author: Lisa Ortiz

Last Updated: 1703774521

Views: 1081

Rating: 3.9 / 5 (86 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lisa Ortiz

Birthday: 2023-06-24

Address: 7398 Danielle Common, Cassieview, ME 83652

Phone: +4236919769472122

Job: Article Writer

Hobby: Mountain Climbing, Photography, Traveling, Tea Brewing, Badminton, Board Games, Gardening

Introduction: My name is Lisa Ortiz, I am a unyielding, Colorful, resolved, frank, bold, skilled, sincere person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.